The Race Is On!

27 04 2013

Gisteren overleed countryzanger George Jones. Jones is hier eigenlijk bekender om zijn kleurrijke levensstijl dan om zijn muziek: hij was de echtgenoot en duettenpartner van Tammy Wynette en een zeer gulzig drinker. Het beroemdste verhaal: toen zijn vrouw de sleutels van alle auto’s had verstopt zodat George geen drank kon halen, reed hij tien kilometer richting kroeg op de elektrische grasmaaier. (Volgens mij is hij ook zo blauw als een tientje in de clip).

George Jones is vooral bekend als balladzanger maar het nummer dat De Bikkels van hem coveren is een uptempo honkytonk-nummer, The Race Is On. Ik ga ten overvloede maar eens uitleggen wat ik hier nou zo mooi aan vind. Dat het swingt bijvoorbeeld maar ook zo’n puur kaal geluid heeft. Moet je die twangsolo horen halverwege. Dan de tekst, vakwerk van zo’n 9-to-5 ambachtsman in een kantoortje van een muziekpublisher in Nashville. Het refrein is een zeer uitgebreide metafoor voor het einde van een relatie. De verschillende emoties en gevoelens worden beschreven als renpaarden in een race. Na een spannende race met Pride, Tears, My Heart en True Love is het *Heartache* die als eerste over de finish komt.

Maar dat ik natuurlijk allemaal onbelangrijk vergeleken met de belangrijkste attractie van deze video: Het Kapsel Van De Bassist.

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.
%d bloggers liken dit: